Rassen

Hieronder is een beschrijving van de door De Veredelde Walnoot gekweekte walnootboom rassen.

Wilt u een actuele voorraadlijst hebben, neem dan gerust even contact op.

Broadview
Dit is het gezondst groeiend ras voor ons klimaat, zeer winterhard, zelfbestuivend en productief. De boom wordt niet heel groot, ongeveer 8-10 meter.

Buccaneer
Dit is een gezond en zelfbestuivend ras. Bovendien, zeer goed van smaak en is een goede bestuiver voor veel andere soorten omdat hij langdurig en veel stuifmeel produceert. De boom wordt ongeveer 10-12 meter hoog.

Rita en No 16
Deze rassen zijn erg vergelijkbaar. De voordelen zijn dat ze zelfbestuivend zijn, goed van smaak, gezonde groei hebben, hoog oliegehalte in de walnoten. De bomen worden ongeveer 10-12 meter hoog. De walnoten zijn echter wat moeilijker te kraken

Coenen
Het Coenen ras heeft een echter bestuiver nodig en is in veel opzichten het beste ras voor ons klimaat. Het geeft een goede productie, geeft zeer smakelijke noten, de walnoten bevatten veel olie en dus lang houdbaar, tenslotte geeft dit ras een vrij grote noot en is een forse groeier met open kroon.

Plovdivski en Proslavski
Deze rassen zijn vergelijkbaar. Ze hebben echter ook een bestuiver nodig. Ze geven hoge productie met grote noten welke veel olie bevatten. Bovendien hebben ze een zeer goed van smaak. Tevens zijn het forse groeiers.

Lange van Lot:
Dit is een ras die reuze walnoten geeft tot 8 cm lang. Dit is de grootste noot die we in Nederland kennen. Het ras groeit redelijk gezond, is goed van smaak. Echter, beperkt houdbaar en niet zelfbestuivend

Bella Maria
Dit is een nieuwe soort die gevonden is door Bart van der Sluis van boomkwekerij ’t Herenland. Het is een forse gezonde groeier en is zelfbestuivend met noten tot 6 cm. De noten zijn goed gevuld en goed van smaak. Dit is een veelbelovend ras

Axel
Dit ras is ook een reuzennoot (ook wel paardennoot genoemd) tot 6 cm. De walnoot is vers zeer smakelijk en wordt ook als decoratienoot gebruikt. Het is echter een ras wat gevoelig is voor bacteriebrand. Bovendien is de walnoot beperkt houdbaar.

Purperea
Dit is een roodbladerige walnoot die zeer traag groeit. Dit ras geeft kleine walnoten en wordt als sierheester geplant. Bovendien is dit ras vrij zeldzaam.

 

Er zijn inmiddels weer een aantal nieuwe rassen aangeplant, maar deze zijn nog niet in productie

Ook kan er geént worden op het door u aangeleverde enthout van uw eigen soort op afspraak

dsc00814            20160927_160154